ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ

Η λίμνη Δόξα αποτελεί τμήμα της ορεινής Κορινθίας, σε υψόμετρο 900 μέτρων, στην περιοχή του Φενεού, στους πρόποδες του Χελμού, και του βουνού Ντουρντουβάνα. Τα κοντινότερα χωριά είναι η Αρχαία Φενεός, το Πανόραμα, το Μεσινό και το χωριό Γκούρα στα 956 μέτρα υψόμετρο.

Σε 50′ λεπτά απόσταση 50′ από τα Άνω Τρίκαλα και διασχίζοντας ένα μοναδικό τοπίο με έλατα και μοναδικής ομορφιάς χωριά όπως η Καρυά θα φτάσετε στη Λίμη Δόξα!

ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

Σύμφωνα με τις διηγήσεις της αρχαίας Ελλάδας, ο Ηρακλής έφτασε στην ελώδη λίμνη της ορεινής Κορινθίας στα πλαίσια του 6ου κατά σειρά άθλου του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις Στυμφαλίδες Όρνιθες: ανθρωποφάγα πουλιά με χάλκινα ράμφη, νύχια και φτερά, τα οποία κρύβονταν στην πυκνή παρόχθια βλάστηση, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της περιοχής και τα κοπάδια τους.

Σε 1 ώρα απόσταση από τα Άνω Τρίκαλα και διασχίζοντας σχεδόν ολόκληρη την Ορεινή κορινθία  και μοναδικής ομορφιάς χωριά θα φτάσετε στη Λίμη Στυμφαλία!

Ρέμα των Μύλων
Ζάχολη

Λιμνούλες, καταρράκτες, ξύλινα γεφυράκια και δρύινα παγκάκια είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συναντάς καθώς περιπλανιέσαι στο Ρέμα των Μύλων. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι πέστροφες που θα δεις να κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής από τα πόδια σου αλλά και οι πάπιες που περιμένουν να αρπάξουν κάθε μπουκιά ψωμί που θα τους πετάξεις, για να κρυφτούν και πάλι στα ξύλινα σπιτάκια τους.

Η διαδρομή από Μεσαία Τρίκαλα προς Καρυά και βγαίνοντας από το χωριό συνεχίζοντας δεξιά φτάνεις στο Ρέμα των Μύλων!

ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΥΠΑ ΓΕΛΛΗΝΗ
Karma Berchen Ling

Στις πλαγιές του Μαύρου Όρους στην ορεινή Κορινθία, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, βρίσκεται το “ελληνικό Θιβέτ”. Πρόκειται για το μοναδικό μέρος στον ελλαδικό χώρο που μπορεί να περπατήσει κανείς ανάμεσα σε βουδιστικές στούπες. Όλα ξεκίνησαν το 1975, όταν Έλληνες ενδιαφερόμενοι για τον βουδισμό προσκάλεσαν τον βουδιστή Λάμα Όλε Νύνταλ να τους επισκεφτεί και να ιδρύσει ένα κέντρο διαλογισμού.

Λίγο πριν τα Τρίκαλα, στη διασταύρωση για το χωριό Ρέθι ο δρόμος οδηγεί στο Γελλήνη που είναι η βάση του Karma Berchen Ling, ένα μοναδικό τοπίο με πανοραμική θέα και ηρεμία που όπως λένε και οι επισκέπτες εκπέμπει μοναδική ενέργεια!

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Μπορείτε να απολαύσετε όλο το τοπίο είτε με πεζοπορία στα οργανωμένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια είτε με μοναδικές διαδρομές, μέσα από το δάσος, με συμβατικό αυτοκίνητο, τζιπ ή μηχανή.

Τα μονοπάτια της Ζήρειας: