ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ 1:30′ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Άνω Τρίκαλα

Tα Τρίκαλα είναι το κεφαλοχώρι της Κυλλήνης (Ζήρειας) και είναι χτισμένα στα ερείπια του αρχαίου Μυσαίου, του ιερού της Μυσίας Δήμητρας. Σήμερα αποτελούνται από τρεις συνοικίες (Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα). Η Κυλλήνη (Ζήρεια) είναι το δεύτερο σε ύψος βουνό της Πελοποννήσου με 2.374μ υψόμετρο ενώ υπάρχουν ακόμη 7 κορυφές με υψόμετρο πάνω από 2000μ.

Λίμνη Δασίου

Στο βορειοανατολικό άκρο του οροπεδίου της Ζήρειας σχηματίζεται από το φθινόπωρο μέχρι αργά την άνοιξη, η εποχιακή λίμνη Δασίου. Μαζί με το δάσος που την περιβάλλει σχηματίζει ένα εξαιρετικής ομορφιάς αλπική τοπίο. Τα χρώματα εναλλάσσονται με τις εποχές αλλά ιδιαίτερα οι εικόνες της παγωμένης λίμνης τον χειμώνα είναι μοναδικές.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας και σε απόσταση αναπνοής τόσο από την Αθήνα όσο και από την Πάτρα, λειτουργεί από το 2007 το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας. Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, το πλησιέστερο στην Αττική και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.